MULTIMÈDIA | Feminisme, ara i sempre

El plató d’À Punt es converteix en un escenari on àvies, mares i netes conversen sobre els canvis en les conductes masclistes.

MULTIMÈDIA | Feminisme, ara i sempre

Els carrers de tot el món criden contra el masclisme aquest 8 de març, per a dir prou a una societat patriarcal que manté les desigualtats entre homes i dones i tanca els ulls davant de la violència de gènere. Les protestes continuen al llarg de tot l’any i inclús a través de les generacions: àvies, mares i netes s’han reunit en el plató d’À Punt per a conversar, per a compartir els canvis de mentalitat i aquelles conductes masclistes que encara perduren.

“Antigament, la dona estava molt submisa, s’havia de casar i la mantenien”, conta Fina, veïna de Pego que va deixar la docència per a cuidar la família. Aquesta decisió la va prendre fa més de trenta anys, però Roser, de 16 anys, confessa que ara mateix no té cap amiga que tinga nóvio i no la controle. “Si jo et deixe la contrasenya del meu Instagram, és perquè no tens res a amagar”, els ha sentit dir. Amb motiu del Dia de la Dona, els estudis del mitjà públic valencià s’han convertit en un escenari on poder qüestionar-se si realment es viu en una societat feminista, com pots veure en aquest REPORTATGE MULTIMÈDIA.

També et pot interessar

stats