Les multes pels apartaments turístics il·legals seran les més altes d'Espanya

Les sancions poden arribar fins a 600.000 euros per una actitud que implica competència deslleial, instrusisme i rendes opaques.

Carrer del centre de València
Carrer del centre de València
14 de maig 2018 - 13:49

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat en Les notícies del matí  que les sancions previstes per als apartaments il·legals en la nova Llei de turisme, oci i hospitalitat que regula l’activitat turística a la Comunitat Valenciana seran les més altes d'Espanya. Colomer ha explicat que es multiplicaran per vint les sancions, fins a arribar a 600.000 euros, per als allotjaments disponibles que estiguen sense registrar per una actitud que implica "competència desllial, intrusisme, frau fiscal i rendes opaques". 

Colomer ha assegurat que la Generalitat mantindrà la vigilància sobre els apartaments turístics no regulats, en col·laboració amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana, que són la "primera línia de defensa d'un model, d'una imatge i d'una marca turística". En aquest sentit, ha posat l'exemple de Gandia, amb polítiques turístiques que impliquen les policies local i autonòmica. Colomer insisteix en la coordinació dels mitjans existents per a "no malbaratar ni un àtom d'energia ni de talent". 

El secretari autonòmic de Turisme també ha anunciat que s'ha arribat a un acord amb els administradors de finques, que controlen el 85% del parc immobiliari del territori, perquè actuen també com a mecanisme de control. Colomer ha explicat que s'han detectat 66.000 apartaments turístics a la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats