Les multes de Madrid Central tornen després de suspendre’n la moratòria

Els conductors que accedisquen indegudament a aquesta àrea de baixes emissions rebran una sanció de 90 euros.

L’Ajuntament de Madrid torna a multar a partir d’aquest dilluns els vehicles que accedisquen a Madrid Central sense permís
L’Ajuntament de Madrid torna a multar a partir d’aquest dilluns els vehicles que accedisquen a Madrid Central sense permís / Arxiu

L’Ajuntament de Madrid torna a multar a partir d’aquest dilluns els vehicles que accedisquen a Madrid Central sense permís, després que el jutjat contenciós administratiu número 24 de Madrid paralitzara divendres passat, de manera cautelar, la moratòria de multes que havia activat el govern municipal del PP i Cs. L’Ajuntament ja va advertir que recorrerà contra la decisió judicial “en temps i forma”.

L’entrada en vigor de la suspensió de les multes acordada per l’alcalde, José Luis Martínez Almeida (PP), que governa en coalició amb Ciutadans, va ser frenada preventivament divendres, després del recurs que van presentar les organitzacions Ecologistes en Acció i Greenpeace.

La moratòria que va començar el passat 1 de juliol i que s’estenia fins al 30 de setembre ha durat una setmana, per la qual cosa els conductors que accedisquen indegudament a aquesta àrea de baixes emissions rebran una sanció. 

Madrid Central va ser una de les mesures estrela de l’anterior govern municipal de Manuela Carmena. El 30 de novembre de 2018 va entrar en vigor aquesta àrea de baixes emissions, encara que només a partir del 16 de març van començar a posar les multes per incompliment de la normativa, amb un cost de 90 euros, 45 amb pagament immediat.

Quins vehicles hi poden circular?

Poden entrar en l’àrea de baixes emissions de 42 hectàrees els vehicles amb les etiquetes zero i eco, distincions de la DGT, i els residents. Els cotxes amb distintiu B i C poden accedir a Madrid Central si aparquen en un pàrquing o si tenen una invitació que ha de sol·licitar un resident. D’altra banda, els vehicles que no tenen etiqueta podran accedir-hi fins al 2020 si disposen de la invitació d’un resident.

També et pot interessar

stats