Multes de 650 euros per a qui orine, defeque o escopisca al carrer a Calp

En l'ordenança que prepara l'Ajuntament per a millorar la convivència ciutadana, també se sancionarà no arreplegar els excrements.

Els propietaris dels animals hauran de recollir els excrements de les seues mascotes
Els propietaris dels animals hauran de recollir els excrements de les seues mascotes

El ple de l'Ajuntament de Calp, a la Marina Alta, ha aprovat modificar inicialment l'ordenança de convivència ciutadana en l'espai públic per a endurir les sancions als veïns que no arrepleguen els excrements de les mascotes. Ara, les sancions tindran la consideració de greus i ascendiran a 650 euros. La mateixa multa haurà de pagar qui orine, defeque o escopisca al carrer.

A més, les persones que passegen el seu animal de companyia també tindran l'obligació de netejar-ne amb aigua el pipí. En cas contrari, els imposaran una sanció de 650 euros. Es pretén, d'aquesta manera, assegurar la salubritat dels carrers i espais públics, i evitar la degradació del mobiliari urbà.

Així mateix, els propietaris estaran obligats a portar sempre bosses per als excrements i una botelleta amb aigua per a diluir les miccions dels animals.

D'altra banda, s'introdueix en l'ordenança la prohibició de donar menjar qualsevol animal al carrer, en espais públics o privats d'accés públic per qüestions d'higiene pública. S'exceptuarà d'aquest supòsit els espais que l'Ajuntament determine per a tal fi, i on hauran de netejar posteriorment la zona afectada. A més, únicament se'ls podrà donar un poc de menjar, com a premi, en els casos d'entrenament, i sempre que no deixen cap tipus de residu.

En zones de confluència de gent o xiquets, la multa será de 850 euros

En l'ordenança, es considerarà un agreujant el fet que les necessitats fisiològiques es realitzen en espais d'afluència concorreguda de persones, o que hi vagen menors, en mercats d'alimentació, monuments o edificis protegits o prop d'aquests llocs. En aquest cas la sanció ascendirà a 850 euros.

També et pot interessar

stats