Multes fins a 1.000 euros per infraccions amb el patinet a València

El regidor Aarón Cano ha explicat que la Policia Local posa en marxa una campanya per a reforçar el control de velocitat, ja que "hi ha accidents cada dia amb un patinet implicat"

La seguretat en el patinet
Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric / À Punt NTC

A partir d'aquest dilluns a la ciutat de València es controlarà amb un radar que els patinets no circulen a més de 20 quilòmetres per hora pels carrils bici. A més, un dron vigilarà situacions irregulars, com ara que els patinets vagen per les voreres. La Policia Local de València ha anunciat un reforç del control sobre aquest tipus de transport a causa del repunt d'accidents, amb sancions que poden oscil·lar de 60 a 1.000 euros de multa.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha explicat a Les notícies del matí que hi ha accidents cada dia amb un patinet implicat i que aquesta és una de les raons que han dut l'ajuntament a controlar aquests vehicles. "El que sí que confirma aquesta última setmana de control és que els accidents dels patinets estan a peu de carrer i cada dia hi ha algun".

Segons ha ressaltat Cano, els conductors de patinets "han de tindre un comportament igual que altres elements de mobilitat" i conduir pels llocs adients, i en el cas dels carrers per als vianants, "a la mateixa velocitat que caminant". El regidor ha dit que "no es vol criminalitzar, ja que fer complir la norma ens ajudar a protegir-nos a tots i les possibles sancions redunden en la seguretat dels usuaris.

470 accidents amb patinets

"El creixement d'accidents s'està incrementant de manera exponencial any rere any", ha assegurat el regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, que ha indicat que s'han comptabilitzat vora 470 accidents amb patinets al Cap i Casal, la qual cosa implica que enguany ja s'han certificat més sinistres que en tot l'any anterior.

Cano ha insistit que el patinet és un element nou a la ciutat i que cal avançar en l'harmonització amb els altres "actors". Així doncs, els agents de la Policia Municipal faran test d'alcohol i drogues a les persones que conduïsquen patinets elèctrics. Les sancions més freqüents a aquest tipus de vehicles són per circular per la vorera, no dur casc i per sentir música amb auriculars o transportar una segona persona.

També et pot interessar

stats