Multen el pilot d'un autogir que anava per la carretera a Castalla per a repostar gasolina

La Guàrdia Civil l'ha denunciat per infringir les normes de circulació i posar en risc la seguretat aèria

Un autogir en una carretera de Castalla

La Guàrdia Civil ha denunciat a Castalla el pilot d'un autogir que circulava il·legalment per una carretera comarcal per a omplir el depòsit de combustible. Li imputen dues infraccions de trànsit —conducció temerària i circulació amb un vehicle sense autorització administrativa— i una de seguretat aèria.

Els fets van passar el 2 de setembre a la carretera CV-815 del terme municipal de Castalla. Davant la sorpresa de la resta d'usuaris de la via, que van immortalitzar l'episodi en vídeo, un autogir va circul·lar durant diversos quilòmetres com si fora un vehicle més. Es tracta d'un aparell volador que no té motor, sinó que unes aspes giren per autorotació a mode d'ales per a sostindre'l en l'aire. 

Les imatges es van difondre per xarxes socials i van arribar al coneixement de la Guàrdia Civil. Agents de l'equip Pegaso (Policia Especialista en Gestió Aeronàutica i de Seguretat Operacional) aconseguiren identificar el pilot, un home de 38 anys, per a sancionar-lo. 

Per a localitzar-lo va ser necessari fer una recerca exhaustiva, tant ala gasolinera on va parar com en tots els aeròdroms de les comarques del sud. Les perquisicions donaren finalment resultat després d'analitzar un full de cronometratge relacionat amb una operació d'un autogir que tenia característiques similars a les de l'aparell que apareix en el vídeo i que va realitzar un trajecte des de l'aeròdrom de Fuente Ovejuna (Còrdova) al de Mutxamel. Una vegada aconseguiren la matrícula, va ser qüestió de temps esbrinar les dades completes de l'aeronau i el pilot. 

També et pot interessar

stats