El moviment Fridays for Future pel clima torna als carrers de València

Els estudiants es concentren en tot Espanya perquè s'apliquen mesures contundents contra la crisi climàtica

Els joves del moviment Fridays For Future tornen a ompliar la plaça de la Reina de València.
Els joves del moviment Fridays For Future tornen a ompliar la plaça de la Reina de València.

El moviment estudiantil Fridays for Future, inspirat en la jove activista sueca Greta Thunberg, s'ha tornat a mobilitzar aquest divendres a València i a ciutats de tot Espanya contra el canvi climàtic, després de la vaga global pel clima secundada la setmana passada per més d'un milió de persones a tot el món. 

"No volem parar i volem continuar creixent. La nostra idea és seguir avant", segons assegura Lucas Barrero, un dels cinc joves que van començar les mobilitzacions en territori espanyol fa dos mesos. "El nostre propòsit és estar al carrer divendres i no pararem fins que s'apliquen mesures contundents contra la crisi climàtica", exposa Guillermo Chirino, estudiant de 22 anys, assenyalant com a vàlides les mesures previstes en l'Acord de París dins de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, del qual Espanya és un dels països signants.

A València, la concentració ha tingut lloc aquest migdia en la plaça del Carme, igual que a Barcelona, a la plaça Sant Jaume. A Sevilla la convocatòria està prevista aquesta vesprada a les 17:00 hores amb una i assemblea en la plaça Nueva. A Saragossa, el moviment Fridays for Future es presentarà amb una assemblea a les 18:00 hores en l'estany de la ciutat universitària.

Vestits de negre i amb màscares anticontaminació

A Madrid, s'ha organitzat un passeig pel clima per a "cridar l'atenció dels governants davant la contaminació atmosfèrica". Per això els promotors de la iniciativa animen a vestir de negre i amb màscara anticontaminació i sumar-se a les 18:00 hores a una protesta a la Puerta del Sol.

"La idea és donar una imatge sòbria sobre com ens pinta el futur si no actuem de forma immediata, amb vestimenta negra i màscares, al voltant dels barris, universitats i instituts passejarem en silenci recreant un futur que no està tan lluny per a nosaltres", segons expliquen des de l'assemblea madrilenya de Fridays for Future.

També et pot interessar

stats