El moviment feminista es manifesta a Madrid per un avortament lliure

La convocatòria coincideix amb el Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament i la Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius.

Cartell de la convocatòria
Cartell de la convocatòria

El moviment feminista de Madrid ha convocat aquest divendres, amb motiu del Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament i la Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones, una concentració pel centre de Madrid per a exigir un avortament lliure.

La marxa arrancarà a les set de la vesprada i acabarà davant del Ministeri de Justícia. Les promotores critiquen que l'avortament continua estant contemplat en el Codi Penal espanyol i l'absència d'una “educació sexual integral basada en la diversitat”.

“Les dones som qüestionades quan decidim avortar, ens obliguen a estar tres dies de reflexió una vegada ja hem pres la nostra decisió, l'objecció de consciència no està regulada, és molt complicat exercir aquest dret en la sanitat pública i, fins i tot, hi ha persones que per defensar l'exercici dels drets sexuals i reproductius es veuen envoltades en un procediment judicial”, han lamentat.

També reivindiquen la capacitat de decidir que, al seu parer, tenen les adolescents de 16 i 17 anys per a interrompre un hipotètic embaràs i denuncien els entrebancs que pateixen les persones migrants per a accedir als drets sexuals i reproductius al territori espanyol.

També et pot interessar

stats