El moviment feminista exigeix els 200 milions promesos contra la violència de gènere

Manifestacions per a demanar que els pressupostos contemplen els recursos acordats en el Pacte d'Estat contra la Violència Masclista

El moviment feminista exigeix els 200 milions promesos contra la violència de gènere
El moviment feminista exigeix els 200 milions promesos contra la violència de gènere

La concentració a la Plaça de l'Ajuntament de València, convocada pel Moviment Alerta Feminista, ha començat amb el crit: "No estem totes, falten les assassinades" . Centenars de persones amb pancartes i roba morada han denunciat l'inclompliment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i les conseqüències que això té en sanitat, serveis socials o justícia.

En aquest pacte, signat al setembre passat, es va acordar que el govern central destinaria 1.000 milions d'euros en 5 anys per a lluitar contra la violència masclista. És a dir, 200 milions a l'any. Però en els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2019 només es consignen 80 milions d'euros. És més, segons Càndida Barroso, portaveu d'Alerta Feminista del País Valencià, no és clar que eixos 80 milions d'euros estiguen destinats a les finalitats a què es van comprometre en el pacte d'estat.

Pel que fa als 120 milions d'euros que falten, se n'haurien de fer càrrec els ajuntaments i les comunitats autònomes si es volen cobrir totes les necessitats previstes, entre les quals està garantir la millora de les mesures per a protegir la vida de les dones. Segons Barroso, les concentracions serveixen per a denunciar que les dones continuen sent assassinades i que és necessari invertir esforços i diners per a combatre la  violència masclista. Les mesures de protecció no són eficaces i els jutges no ténen la formació adequada en aquesta matèria.

Altres portaveus del moviment feminista també han parlat de la gravetat de les xifres d'actes de violència de gènere: mil dónes assassinades en els últims deu anys. Amb el lema "Compromís = pressupost. Contra les violències masclistes", les concentracions s'han convocat en més de 100 ciutats d'Espanya. 

També et pot interessar

stats