"Els masclistes ens maten, cremem el patriarcat", crit unànime del moviment feminista

Les principals ciutats valencianes han acollit manifestacions aquest dimarts

Concentracions contra violència masclista / À Punt NTC
Magda Nicolau
Tomás Camarasa
Ismael Varó
22 de juny 2021 - 11:47

El moviment feminista denuncia que el masclisme “mata” i que les dones estan sent “assassinades”. Demanen que s’adopten mesures efectives de manera urgent, amb més pressupost i més determinació política i social “per a garantir la seua seguretat i les seues criatures, en perill per la violència masclista”. Sota el lema "Els masclistes ens maten, cremem el patriarcat" han eixit al carrer per a alertat dels 42 feminicidis en 2021, 20 segons les xifres oficials, la meitat d'ells entre el 10 de maig i el 10 de juny.

. 10 en maig / 10 en juny

Aquest dimarts, a les 19:30, al crit de “Els masclismes ens maten. Cremem el patriarcat”, diferents col·lectius feministes han eixit als carrers de més de trenta ciutats espanyoles per a clamar contra el "terrorisme masclista" (Alacant, Castelló de la Plana, València, Elx, Alcoi, Dénia, Vila-real, Xàtiva, Crevillent o l'Alfàs del Pi entre d'altres).

"Ja n'hi ha prou, de crims masclistes" serà el crit unànime amb què el moviment feminista eixirà al carrer en diferents ciutats espanyoles, segons fonts del col·lectiu.

Imatge de la manifestació de València
Imatge de la manifestació de València / À Punt NTC

Les organitzadores fan una crida a totes les valencianes i els valencians perquè se sumen a l’acte que, afirmen, és un “crit de dolor i ràbia”, però al mateix temps de “reivindicació i exigència contra aquesta barbàrie masclista pels feminicidis”.

"És insuportable que en l'últim mes hagen mort assassinades pel terrorisme masclista més de 13 dones. Diem que ja n'hi ha prou i que volem solucions urgents al nivell de l'alarma que estem vivint".

També et pot interessar

stats