El moviment estudiantil Fridays for Future contra el canvi climàtic arriba a València

És el primer divendres de mobilització dels joves valencians per a reclamar als polítics una acció real contra la crisi del clima.

VÍDEO | El moviment estudiantil Fridays for Future contra el canvi climàtic arriba a València

El moviment internacional en defensa del medi ambient Fridays for Future s'ha concencrat aquest divendres a la plaça de la Mare de Déu de València. És el primer divendres de mobilització dels estudiants valencians per a reclamar als polítics una acció real contra el canvi climàtic. 

El moviment l’ha iniciat una adolescent sueca de 16 anys, Greta Thunberg, que l’estiu passat va començar a manifestar-se tots els divendres enfront del Parlament de Suècia. El seu exemple ha calat a tot Europa i per al 15 de març han promogut la convocatòria d’una vaga estudiantil internacional.

El portaveu del corrent a València, Juan Oliver, estudiant universitari, explica que el sentiment col·lectiu dels joves és que el clima i, per tant, el futur està greument afectats. “Si no actuen els polítics, actuarem nosaltres perquè no esperarem a ser majors per a canviar la situació”, assegura. 

Més concentracions en altres ciutats d’Espanya

També hui, a Madrid, a la porta del Congrés, s'ha convocat una concentració de Fridays for Future. “Simplement som un grup d’estudiants que demanem als polítics que facen alguna cosa, no som una organització i no tenim afiliació a cap organització política ni activista”, explica Irene Rubiera, una estudiant de 19 anys i representant de Fridays For Future a Madrid.

El moviment ha arribat a Espanya disgregat i ha emergit per separat en diverses ciutats. Primer a Girona, on els estudiants es concentren des de fa setmanes a la universitat. Divendres passat, un centenar de joves es va concentrar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Aquesta setmana, és el torn de València i Madrid.

També et pot interessar

stats