Les motxilles escolars que recomanen els especialistes

Els fisioterapeutes aconsellen que no supere el 15% del pes de l'alumnat i, si porta rodes, l'altura de l'ansa ha d'estar adaptada a la de l'escolar

Consells dels especialistes per a les motxilles escolars

Amb l'inici del curs escolar, quan estrenem nous materials o estem a punt d'adquirir-los, és moment de recordar què diuen els experts, al voltant de quina és la càrrega recomanable en les motxilles escolars.

És una qüestió important perquè, segons diuen, un sobrepés pot tindre conseqüències. En aquest sentit, els experts estimen que la càrrega no pot superar el 15 per cent del pes total de l'escolar.

El fisioterapeuta Sergio Rada, gerent de Clinic Balance, ha explicat que, fins i tot, pot arribar a deformar la columna vertebral dels xiquets i xiquetes. Quan portem pes a l'esquena, explica que "el cos fa força cap avant i forçar l'esquena pot fer que acabem fent gepa".

A edats primerenques aquest problema pot repercutir en el creixement dels més menuts. En el mercat es poden trobar motxilles en les quals els professionals que les dissenyen han tingut en compte la part lumbar i per a aquesta part han dissenyat una espècie de flotador.

L'asa de la motxilla de rodes deu estar en consonància amb l'altura del xiquet o xiqueta
L'asa de la motxilla de rodes deu estar en consonància amb l'altura del xiquet o xiqueta / À Punt NTC

Un altre dels aspectes que s'han de tindre en compte és quan la motxilla porta rodetes. En aquest cas el problema no el presenten les rodetes i sí l'altura de la motxilla. Sergio Rada ha explicat que la motxilla deu ser suficientment alta i adaptada a l'altura del xiquet o xiqueta, "per tal d'evitar que anem buscant una ansa baixeta que force males postures".

Els fisioterapeutes, a més, recomanen reforçar la musculatura dels menuts i menudes amb jocs i l'esport, per a poder suportar millor la càrrega a l'esquena que representen les motxilles.

També et pot interessar

stats