Els motoristes es manifesten en setze ciutats de tot l’Estat per la seguretat i la mobilitat

La Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes denuncia la “incapacitat” de l’administració “per a reduir els sinistres”

Imatge d'arxiu d'una moto accidentada
Imatge d'arxiu d'una moto accidentada / Guàrdia Civil

Milers de motoristes es manifestaran aquest diumenge, 25 de setembre, a València i altres quinze ciutats de l’Estat, amb el lema "Pel dret a la seguretat i la mobilitat" en unes protestes coordinades per la Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes (IMU). Està previst que les protestes comencen a les 11:00 hores amb una concentració i la lectura d'un manifest, i posteriorment, a les 12:00 hores, s'iniciarà un recorregut pels carrers de la ciutat.

El responsable de seguretat viària de l’IMU, Juan Carlos Toribio, subratlla que no els ha quedat "més remei" que tornar a eixir als carrers a causa "de les accions i omissions" de les administracions públiques davant la "demostrada incapacitat per a reduir els sinistres de trànsit de motoristes i les seues conseqüències".

Toribio denuncia la "discriminació per acció i omissió" per part d'aquestes administracions quant al dret a la seguretat dels motociclistes, així com a l'"incompliment" de la llei pels responsables públics, cosa que "posa en perill la vida i integritat dels ciutadans".

Un altre dels motius de la protesta és la "tendència natural de prohibició o restricció de l'ús de vehicles de motor i ciclomotors per mitjà de regulacions legals insensates i sense objectivitat" i "sense comptar amb l'opinió" dels seus usuaris.

La manifestació es contempla com a un recorregut amb motocicleta i a baixa velocitat pels carrers de les ciutats on s’organitza. Durant la manifestació es realitzaran actes simbòlics en record de les víctimes de sinistres de trànsit. L’organització ha afirmat que no s'acceptaran banderes polítiques.

També et pot interessar

stats