Els Mossos desallotgen els manifestants que bloquegen l'AP-7 a Girona

La plataforma qualifica d'èxit la convocatòria i anuncia noves mobilitzacions.

Foto de portada: Centenars de persones continuen bloquejant l'AP-7 a Girona

Un fort dispositiu policial integrat per dotzenes de furgonetes dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra han irromput en l'autopista AP-7, al pas per Girona, per a desallotjar els manifestants que encara bloquejaven el trànsit des de feia més de dotze hores. A causa de l'entrada de les forces policials, els manifestants han respost encenent una barricada.

Prop de 400 manifestants de la plataforma que tallen l'AP-7 a l'altura de Salt (Girona) segueixen en aquesta via després d'unes quinze hores de protesta, a pesar que Tsunami Democràtic ja l'ha desconvocada. Mantenen unes nou línies de barricades formades amb branques que han tallat d'abres que hi ha prop de la via, material d'obra i pneumàtics, entre altres objectes. També han trencat botelles de vidre sobre la calçada, en la qual han estacat barres de ferro i han fet algunes fogueres.

"Èxit absolut" de les protestes

Tsunami Democràtic dona per acabades les tres jornades de protestes que començaren aquest dilluns, i que han tingut com a objectiu principal tallar l'autovia AP-7 amb la intenció d'internacionalitzar les protestes per la sentència del procés. En un tuit qualifiquen d'"èxit absolut" la convocatòria i anuncien que "es posen a preparar noves accions".

A pesar que s’han desconvocat els talls de les vies a la Jonquera, a Girona i a la frontera basca, encara hi ha més de 500 vehicles bloquejats a l'AP-7, a l’altura de Sant Gregori, després de 12 hores de bloqueig. Els manifestants convocats per Tsunami Democràtic i els CDR s'havien traslladat ací després que els gendarmes francesos desallotjaren les persones que s’havien concentrat a la Jonquera i s'obrira la frontera amb França. 

En un comunicat, que els mostrem ací, els convocants dels talls apunten que "aquesta acció ha servit per a fer visible que la demanda democràtica de la ciutadania de Catalunya" afecta tot Europa. Manifesten satisfacció perquè els mitjans de comunicació europeus se n'han fet ressó i el "bloqueig ha tingut un efecte global".

Destaca també la potència mobilitzadora i "no violenta" de l'acció i apunta que aquestes tres jornades de protestes han resultat ser "un gran aprenentatge" perquè les pròximes accions siguen més eficaces. De fet, Tsunami Democràtic apunta que s'ha provat l'app amb què pensen organitzar la resposta ciutadana a la sentència i "la demanda democràtica de drets, llibertat i autodeterminació".

Ací tenen el comunicat sencer que ha publicat la plataforma:

També et pot interessar

stats