Les morts per suïcidi a Espanya pugen un 7,4% en el primer any de la pandèmia, fins a 3.941

El suïcidi es manté de nou com la primera causa de mort externa

Experts alerten que els efectes de la crisi de la Covid-19 poden elevar les taxes de suïcidi
Experts alerten que els efectes de la crisi de la Covid-19 poden elevar les taxes de suïcidi / À Punt NTC

El 2020, el primer any de la pandèmia de Covid, 3.941 persones es van llevar la vida, fet que suposa un augment del 7,4% respecte a l'any anterior. Així es desprén de l'estadística de mortalitat de l’Institut Nacional d'Estadística (INE) publicada aquest dimecres. L’informe recull que el suïcidi es va mantindre com la primera causa de mort externa, és a dir, la que es produeix de forma no natural.

Els suïcidis van créixer tots els mesos llevat d'abril (va baixar un 18%) i novembre (un 5,2% menys). En canvi, agost va ser el mes en què més van augmentar respecte a l'any anterior, un 34%.

En 2020 es van suïcidar 2.913 homes i 1.011 dones. De fet, el suïcidi va ser la primera causa de mort per causa externa en els homes, per davant de les caigudes accidentals i l'ofegament, submersió i sufocació.

Pel que fa a les dones, la primera causa de mort externa va ser la caiguda accidental, seguida de l'ofegament, submersió i sufocació i els suïcidis. En el cas de les dones, els suïcidis van augmentar un 12,3% respecte al 2019.

Per accident de trànsit van morir 1.463 persones, cosa que va suposar un 20,6% menys que en 2019. Abril i maig van reflectir els majors descensos de defuncions per accidents de trànsit, amb un 55,6% i un 51% menys, degut al confinament domiciliari decretat durant l’estat d’alarma.

També et pot interessar

stats