Les morts per la sida es redueixen un 43% en deu anys

Un informe de l’ONU també observa una gran disminució de les noves infeccions en menors i adults.

Les morts per la sida es redueixen un 43% en deu anys
Les morts per la sida es redueixen un 43% en deu anys

Entre el 2008 i el 2017 va haver-hi una reducció del 43% en les morts relacionades amb la sida i una disminució del 45% en les noves infeccions pel VIH entre els xiquets i les xiquetes. A més, segons un informe del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, les noves infeccions per VIH entre els adults en tot el món també van descendir un 19%.

“Un món sense sida era quasi inimaginable quan l’Assemblea General va fer el primer període extraordinari de sessions sobre l’epidèmia, fa 18 anys. Des de llavors, la determinació mundial de derrotar una de les majors crisis sanitàries de la història ha produït un progrés notable i ha inspirat un compromís per a posar fi a l’epidèmia de sida en l’any 2030”, explica Guterres en el text.

L’informe evidencia que el progrés ha sigut més notable a l’Àfrica oriental i meridional, on les morts relacionades amb la sida van disminuir en un 53 per cent i les noves infeccions pel VIH entre adults i xiquets un 36%. A més, el document assenyala que, durant aquests deu anys, el nombre de persones que reben un tractament pel VIH també va augmentar 5,5 vegades i va arribar a 21,7 milions dels 36,9 milions de persones que viuen amb la malaltia.

També et pot interessar

stats