Dos morts per ofegament en espais aquàtics valencians en el primer trimestre de 2020

A Espanya, 44 persones han perdut la vida fins al 31 de març, fet que representa la segona millor dada des que hi ha registres.

Dos morts per ofegament en espais aquàtics valencians en el primer trimestre de 2020
Dos morts per ofegament en espais aquàtics valencians en el primer trimestre de 2020

La Comunitat Valenciana ha registrat dues morts per ofegament en espais aquàtics durant el primer trimestre de l'any 2020, una d'elles al març, segons un informe de la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. L'any passat, fins al maig, van morir cinc persones per aquesta causa.

A Espanya, dotze persones han perdut la vida al llarg del mes de març per ofegaments no intencionals en els espais aquàtics, la qual cosa eleva a 44 les defuncions en els primers tres mesos de l'any. Es tracta de la segona millor dada des que el 2015 la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme va començar a elaborar l'informe nacional d'ofegaments, que recull una estadística diària d'aquests successos.

Aquesta dada positiva del mes de març ve marcada per la declaració de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus, que des del 12 de març obliga els espanyols a confinar-se a casa i només eixir al carrer per a assumptes essencials.

El perfil de la persona ofegada a Espanya en el primer trimestre de 2020 és el d'un home (86%), de nacionalitat espanyola (77%), que ha perdut la vida en un espai que no és ni platja ni riu ni piscina (55%), sense vigilància (98%) i entre les huit i les quatre de la vesprada (52,3%), l'edat de les quals és major als 35 anys en el 70,5% dels casos.

També et pot interessar

stats