Les morts per càncer baixen un 1,3% a Espanya

Un informe de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica preveu que el nombre de nous casos diagnosticats s'estabilitzaran el 2020.

L'informe destaca que un 40% dels casos de càncer es poden previndre si es porta una vida saludable
L'informe destaca que un 40% dels casos de càncer es poden previndre si es porta una vida saludable / Arxiu

Un informe de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica assegura que la taxa de mortalitat per càncer a Espanya ha disminuït un 1,3% respecte del 2019. El document Les xifres del càncer a Espanya 2020, presentat aquest dimecres, preveu que el nombre de casos nous d'aquesta malaltia diagnosticats a l'estat el 2020 serà similar als de l'any anterior. En concret, hi haurà un augment dels registrats en dones i un descens de la incidència en homes.

L'estudi assenyala que una de les raons principals de l'increment de la incidència en dones és l'augment dels casos de càncer de pulmó per la incorporació tardana al tabac, a partir dels anys setanta i huitanta. De fet, en molts països d'Europa la mortalitat per aquest tipus de tumors en dones és superior a la del càncer de mama. Un fet que no està passant a Espanya, tot i que "anem camí d'això", assenyala el president de la societat, Álvaro Rodríguez-Lescure.

D'altra banda, l'informe destaca que un 40% dels casos de càncer es poden previndre si es porta una vida saludable que evite hàbits nocius com el tabac, l'alcohol, la mala alimentació i el sedentarisme.

Els "cinc grans" tumors més diagnosticats a Espanya continuen sent el colorectal, el de pròstata, el de mama, el de pulmó i el de la bufeta urinària.

També et pot interessar

stats