Dos morts i 37 ferits en l’explosió d’un magatzem pirotècnic clandestí a un domicili de Pontevedra

La Guàrdia Civil ha detingut l'amo d'una pirotècnica per l'esclat, que ha destruït 10 cases.

Imatge de les destrosses causades per l'explosió pirotècnica a Tui (Pontevedra)
Imatge de les destrosses causades per l'explosió pirotècnica a Tui (Pontevedra) / Sxenick (Efe)

Dues persones han  mort i 37 han resultat ferides en una explosió de material pirotècnic en una vivenda de Tui (Pontevedra). L’ona expansiva ha destruït de 8 a 10 cases i l’han sentit a quilòmetres. Les víctimes mortals són un matrimoni d'origen marroquí veí de la localitat.  

La Guàrdia Civil va detindre l’amo de la pirotècnia amb l’acusació d’homicidi per imprudència i estralls que ha quedat en llibertat provisional amb obligació de comparéixer en el jutjat cada 15 dies, segons ha decidit la titular del jutjat número 1 de la localitat. 

L'Ajuntament de la localitat ha acordat per unanimitat una declaració institucional on demana a les institucions ajudes adequades a "la situació d'emergència de naturalesa catastròfica" provocada per l'explosió de la pirotècnia clandestina. 

Un magatzem clandestí en un domicili particular

L'esclat ha sigut en un magatzem clandestí en el baix d’un domicili particular que abasteix una pirotècnia de Baldráns, pròxima al lloc de l'explosió, segons ha contat a La Voz de Galicia l’exalcalde de Tui, Enrique Cabaliero, que va ordenar tancar les instal·lacions fa anys. 

El president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, que és natural de Pontevedra, s’ha absentat uns minuts del ple del Congrés dels Diputats, on votaven la llei de Pressupostos Generals de l’Estat, per a parlar amb Alberto Núñez Feijóo per tal d'informar-se dels fets.

També et pot interessar

stats