La mortalitat es va disparar en excés a la UE al juliol per les onades de calor

L'Eurostat, oficina d'estadística comunitària, ha publicat les dades que reflecteixen 53.000 morts addicionals respecte a la mitjana dels últims anys

Un jove es tira una botella d'aigua per damunt per a combatre la calor
Un jove es tira aigua per damunt per a combatre la calor / Ricardo Rubio / Europa Press

La Unió Europea (UE) va registrar el juliol passat un excés de mortalitat rècord a causa de les onades de calor, amb un augment del 16% i 53.000 morts addicionals en aquest mes respecte a les mitjanes mensuals del període de 2016 a 2019, segons va informar aquest divendres l'oficina d'estadística comunitària, Eurostat.

"Segons la informació disponible, part de l'augment de la mortalitat al juliol de 2022 en comparació amb el mateix mes dels últims dos anys pot deure's a les onades de calor que han afectat parts d'Europa durant el període de referència", indica Eurostat en el seu comunicat.

Una xifra que supera les dades de la covid

La dada supera fins i tot els mesos de juliol de 2020 i 2021, quan la pandèmia de coronavirus va elevar la mortalitat addicional un 3 i un 6%, respectivament, fins a 10.000 i 21.000 defuncions en excés en cada cas.

Al juny i al maig de 2022, abans que la calor extrema colpejara a la Unió Europea, l'augment de l'excés de mortalitat respecte a la mitjana de 2016-2019 havia avançat un 7% en tots dos casos.

També et pot interessar

stats