El mort per legionel·losi es va contagiar fora de la Comunitat Valenciana

Els tres casos detectats no estan relacionats i el pacient ingressat a l'Hospital de la Plana evoluciona favorablement.

El pacient ingressat a l'Hospital de la Plana evoluciona favorablement
El pacient ingressat a l'Hospital de la Plana evoluciona favorablement

La consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, ha declarat que la persona morta per legionel·losi a Vila-real, municipi on s'han detectat tres casos de pneumònia per aquest bacteri, va poder haver contret la malaltia fora de la Comunitat Valenciana. 

"No hem trobat cap vinculació entre les tres persones. És veritat que les tres resideixen a Vila-real, però tenen els seus centres de treball fora de la ciutat, i sobre la persona morta pensem que el contagi es va produir fora de la Comunitat Valenciana", ha afirmat Barceló. La consellera de Sanitat ha recordat que el brot es declara quan hi ha tres casos vinculats.

Barceló ha explicat que no es té constància que s'hagen produït més casos. D'altra banda, el pacient ingressat a l'Hospital de la Plana "evoluciona favorablement", ha assegurat la consellera de Sanitat.

Vila-real trasllada un missatge de tranquil·litat

La regidora de Sanitat de Vila-real, Sandra Gómez, ha traslladat aquest dijous als veïns un missatge de "tranquil·litat" davant dels tres casos de legionel·losi detectats a la localitat -un dels quals ha acabat amb la mort del malalt-, i ha assegurat que s'han pres les mesures de precaució i de prevenció i "no hi ha cap perill".

Sandra Gómez ha reiterat que els tres afectats per aquest episodi triple de legionel·losi en un breu període sembla que no tenen un "nexe d'unió entre ells". A més, ha assegurat que s'està a l'espera de l'única persona que encara està ingressada a l'Hospital de la Plana per una pneumònia causada per la legionel·la. 

El protocol, activat a instàncies de la Direcció General de Salut Pública, inclou la hipercloració de la xarxa d'aigua, el tractament de les fonts ornamentals o fer el reg dels jardins a la nit i fer-ho amb aigua potable. Sobre aquestes mesures, la consellera de Sanitat s'hi ha referit com a "preventives". Ha explicat que no pensen que hi haja una sola causa perquè no sembla "un brot comunitari".

També et pot interessar

stats