Morro de porc, orelles de conill i cua de cangur: aíxí és l'oricterop que ha nascut al Bioparc

El parc valencià és un dels centres més importants del món en la conservació d'aquesta desconeguda espècie

Bioparc s'ha convertit en un centre de referència en la conservació d'aquesta singular espècie / Bioparc

Si hi ha un animal que crida l'atenció dels visitants del Bioparc, aquest és l'oricterop, també conegut com a porc formiguer. La raó és la seua aparença un tant extravagant: les seues orelles recorden a les d'un conill, el morro pareix el del porc, i la cua sembla la d'un cangur. En el centre estan d'enhorabona perquè acaba de nàixer una nova cria d'aquesta espècie amenaçada.

L'oricterop ha pesat 1,9 kg i fins que arribe als 2,5 kg es controla que s'alimente correctament i es manté una vigilància estricta de la temperatura i humitat de l'ambient. Cada nit els seus cuidadors efectuen una revisió exhaustiva de la cria, de la qual encara es desconeix el sexe. Per a afavorir el benestar de la mare i el nounat, romanen separats del pare i encara no estan a la vista del públic.

Bioparc s'ha convertit en un centre de referència en la conservació d'aquesta singular espècie. Dins del programa internacional per a la seua preservació, la parella formada per la femella Danny i el mascle Charly és l'únic grup reproductor a Espanya i ja han tingut diverses cries que han sigut traslladades a altres centres seguint les directrius dels experts internacionals.

També et pot interessar

stats