Moren almenys sis migrants a la costa de Lanzarote en afonar-se una pastera

Des de principi d’any, 336 persones han perdut la vida intentant arribar a Espanya per la mar.

Imatge d'arxiu d'una embarcació de Salvament Marítim
Imatge d'arxiu d'una embarcació de Salvament Marítim / Europa Press

La mar s’ha cobrat aquesta matinada, almenys, sis vides més davant la costa de Lanzarote, on ha naufragat la pastera en què anaven. Els serveis de rescat busquen a hores d’ara els cossos de més ocupants que anaven en l’embarcació, que podrien arribar a dotze.

Aquest nou naufragi continua engrossint la llarga llista de migrants que han perdut la vida aquest 2019 mentre intentaven arribar a Espanya en pastera. Segons l’Organització Internacional de les Migracions (OIM), almenys 336 persones han mort a la mar des de principi d’any.

D’acord amb aquesta organització, fins al 30 d’octubre, 324 migrants han perdut la vida al mar Mediterrani per a tindre millors oportunitats. A esta xifra, cal afegir almenys 12 víctimes més, que han mort prop de les costes de les Canàries.

La ruta amb més nombre de víctimes, 166, ha sigut la de la mar de Alborán, entre Nador i Andalusia, seguida de la ruta a través de l’estret de Gibraltar, on s’han registrat 52 morts. A més, l’Organització Internacional de les Migracions ha documentat 53 morts en la ruta més perillosa des de la costa oest del Marroc, a través de l’oceà Atlàntic fins a les costes de Cadis.

A la zona oest del Mediterrani, aquesta organització explica que es va recuperar el cos d’un home no identificat prop de Cartagena a l’octubre, mentre que els serveis de rescat van salvar la vida de 140 persones que anaven en xicotetes embarcacions, prop de Múrcia i Alacant.

També et pot interessar

stats