Morella, Alcanyís i Tortosa rellancen la Ruta dels Tres Reis

Els tres alcaldes demanen el suport estatal per potenciar la relació històrica i comercial dels territoris

Morella, Alcanyís i Tortosa rellancen la Ruta dels Tres Reis / À Punt NTC

Morella, Alcanyís i Tortosa rellançaran la Ruta dels Tres Reis. Els tres alcaldes dels municipis de Castelló, Terol i Tarragona s'han reunit a Madrid amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta, per a planificar la promoció conjunta dels seus atractius turístics. Demanen el suport estatal per potenciar la relació històrica i comercial dels territoris.

L’aliança entre els tres municipis va començar fa 25 anys. Un consorci que va començar amb la promoció del 53é Sexenni i que es va desenvolupar amb diverses iniciatives conjuntes. 

La Ruta dels Tres Reis enllaçava la història, els camins, la gastronomia i la cultura de les tres ciutats. Editaren una guia i crearen un web en castellà i en valencià. En el moment d'esplendor de la ruta, fins i tot es va arribar a presentar una targeta turística exclusiva: la Privilegium, que oferia la possibilitat de visitar aquests municipis de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya de manera personalitzada.

En més de dos dècades, canvi d'alcaldies i una pandèmia pel mig, entre altres coses, el consorci s'ha afeblit i la Ruta dels Reis és quasi una desconeguda. Ara volen tornar a recuperar aquesta ruta bella, viva i majestuosa.

També et pot interessar

stats