Ni la moràtoria ni el fred frenen un nou desnonament a Burjassot

Una veïna queda al carrer perquè la prohibició dels desnonaments no preveu la compravenda entre particulars.

VÍDEO | Ni la moràtoria ni el fred frenen un nou desnonament a Burjassot

El decret que paralitza els desnonaments durant l'estat d'alarma no preveu tots els casos. La prova és el desnonament que aquest mateix dimecres ha patit María Ángeles Puig, una dona en situació de vulnerabilitat que, en plena pandèmia i en dies de les temperatures més baixes de l'any, ha quedat expulsada de la seua vivenda a Burjassot.

No ha pogut acollir-se a la moratòria que impedeix executar els desnonaments durant l'estat d'alarma a Espanya.

El cas

María Ángeles Puig va comprar la vivenda fa cinc anys per 20.000 euros, en va pagar 17.000 i només li quedaven 3.000 euros de deute. Però aquesta veïna de Burjassot, aturada de llarga durada i condicionada per la falta d'ingressos, no va poder assumir-los. El venedor de l’immoble la va denunciar i la denúncia va derivar en una sentència de desnonament, com explicava el portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Burjassot, Vicente Ros, en declaracions a À Punt NTC.

Aquesta entitat denuncia que el decret llei del govern que suspén els desnonaments durant l’estat d’alarma no preveu tots els casos. De fet, la situació de María Ángeles no l’empara perquè és una compravenda entre particulars.

L'ajuntament li facilita dues nits en un hotel

L'Ajuntament de Burjassot li ha facilitat dues nits en un hotel. Mentrestant els esforços d’aquesta dona se centraran a buscar una alternativa que puga assumir amb els seus ingressos, la majoria dels quals provenen de la renda valenciana d'inclusió.

També et pot interessar

stats