Mor Vicente Enguidanos, l'últim velluter

L'Ajuntament de València el va nomenar el juny de 2021 fill predilecte

L'últim velluter
L'últim velluter / À Punt NTC

La Confraria Sant Jerònim, del Gremi de Velluters del Col·legi Art Major de la Seda, ha comunicat aquest dimarts la mort de Vicent Enguídanos Grancha, conegut com l'últim velluter de la ciutat de València.

Vicente Enguídanos va ser president d'aquesta confraria centenària durant anys, confraria amb la qual va començar el Gremi de Velluters de València. El gremi de velluters va ser un referent mundial al segle XV, i va ser un dels motors de l'economia valenciana. Com a resultat d'aquell moment, el 1477 els genovesos i valencians van crear la Confraria de Sant Jeroni de l'Art de Velluters de València.

Fill predilecte de la ciutat de València

El passat mes de juny, l'Ajuntament de València va aprovar per unanimitat nomenar fill predilecte de la ciutat a l'artesà velluter Vicente Enguídanos, segons informava la confraria en el seu compte d'Instagram.

Enguídanos va ser el protagonista del ninot indultat infantil del 2018 a València. La seua vida va servir d´inspiració a l´artista faller Sergio Gómez per a l´escena que aquell any es va salvar de les flames i que formava part de la falla Barri de Beteró. En aquest reportatge d'À Punt Mèdia ens vam acostar a la seua figura.

També et pot interessar

stats