Mor una xiqueta d’un any a l’Hospital d’Alacant per una possible meningitis

La menuda va ingressar d’urgències en estat molt greu a l’UCI pediàtrica.

La menuda va ingressar d’urgències en estat molt greu a l’UCI pediàtrica
La menuda va ingressar d’urgències en estat molt greu a l’UCI pediàtrica / Arxiu

Una xiqueta d’un any ha mort a causa d’una possible meningitis a l’Hospital General d’Alacant. 

La menuda va ingressar d’urgències “bastant greu” en l’UCI pediàtrica del centre hospitalari en la matinada del dijous al divendres i va morir aproximadament dues hores després d’arribar al centre sanitari.

Els facultatius han activat el protocol habitual de mesures preventives per a evitar nous contagis, i han administrat quimioprofilaxi a l’entorn de la menor i al personal professional sanitari que la va atendre.

A l’espera dels resultats definitius, Sanitat ha informat que el quadre de símptomes que patia la menor apunta a una possible meningitis.

El passat 24 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de la Meningitis, l’Associació Espanyola de Pediatria va alertar d’un repunt de casos associats als meningococs W i Y en l’últim any. Aquest repunt, que és generalitzat en bona part de la Unió Europea, ha dut les autoritats sanitàries espanyoles a modificar el calendari de vacunació per a incloure aquestes varietats en la vacuna dels 12 anys. El canvi d’estratègia contra la meningitis no afecta el meningococs B, la vacuna del qual, Bexero, que s’aplica a menors de quatre anys continua, però, fora del calendari obligatori. 

Enguany la Comunitat Valenciana ha registrat tres casos de meningitis del tipus B, només un d’ells en un menor de dos anys, l’edat en què la infecció resulta més perillosa.

També et pot interessar

stats