Mor una treballadora d'un magatzem de cítrics de Nules afectada per legionel·losi

La dona, de 43 anys, es va contagiar a principis de novembre i havia estat hospitalitzada des d'aleshores.

Magatzem de cítrics Cipla

La dona de 43 anys que va morir aquest divendres afectada per legionel·losi ha sigut soterrada aquesta vesprada a Nules, localitat d'on era veïna. Estava ingressada a l'Hospital La Fe de València des de principis del mes passat, quan va contraure la malaltia. Es va contagiar, junt amb dues dones més, al magatzem de cítrics on treballava, ubicat a Nules. 

A començaments de novembre, la Conselleria de Sanitat va registrar tres casos de pneumònia per legionel·losi en tres veïnes de Nules que treballaven en un magatzem de cítrics. Dues evolucionaren favorablement i van rebre l'alta, però una va quedar ingressada a l'Hospital La Fe fins que, finalment, va morir divendres, segons han confirmat a À Punt fonts de la Conselleria de Sanitat. El magatzem on es va detectar el focus infecciós, Cítrics de la Plana (Cipla) va estar tancat durant 24 hores per a eliminar les restes del bacteri i fer un tractament en l'aigua per a evitar l'aparició de més casos. Des d'aleshores, funciona amb normalitat. 

La pneumònia és una afecció pulmonar que provoca febra elevada i dolor toràcic que empitjora en tossir i inhalar. La legionel·la és un bacteri que pot causar aquesta patologia i està present en el subministrament d’aigua. L’agost de 2018, la Conselleria de Sanitat va confirmar tres casos a Vila-real. Una de les víctimes, de fet, va morir a conseqüència de l'afecció

També et pot interessar

stats