Mor una reclusa de Fontcalent un mes després que un jutjat li negara la llibertat per motius mèdics

La dona de 56 anys estava en presó preventiva i ja havia tingut una fallida cardíaca al centre penitenciari

Imatge de la presó de Fontcalent
Imatge de la presó de Fontcalent / À Punt NTC

El passat 14 d'agost va morir a la presó de Fontcalent una reclusa de 56 anys per causes naturals, ni un mes després que una jutgessa de Torrevella (Baix Segura) li negara la llibertat per motius mèdics. La dona, que va ingressar al centre l'1 de juliol, va patir una fallida cardíaca dues setmanes després d'arribar al centre penitenciari.

Els informes mèdics presentats al jutjat d'instrucció número 2 de Torrevella, però, no es van considerar suficients per a acreditar un risc per a la salut de la reclusa, per la qual cosa es va desestimar aquesta mesura de gràcia.

La interna, que feia servir una cadira de rodes arran d'una insuficiència cardíaca, va ser transferida al mòdul d'infermeria, on va estar les 24 hores acompanyada d'una altra reclusa.

El lletrat de la dona va al·legar que el secret de sumari ja s'havia alçat i, per tant, el risc de destruir proves relacionades amb l'operació antidroga per la qual la van detindre era inexistent. A més, l'advocat argumentava que l'estat de salut de la dona i el fet de tindre tota la família a Espanya feia que tampoc hi haguera risc de fugida al seu país natal, el Marroc.

També et pot interessar

stats