Mor una quarta persona a la Comunitat Valenciana i es detecten 216 nous casos

Per tant, el nombre de positius actius per Covid-19 s'eleva a 403, més del doble que fa 24 hores.

Mor una quarta persona a la Comunitat Valenciana i es detecten 216 nous casos
Mor una quarta persona a la Comunitat Valenciana i es detecten 216 nous casos

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat una persona morta més amb coronavirus a la Comunitat Valenciana, una dona de 75 anys. És tracta de la quarta defunció a la Comunitat Valenciana fins ara.

A més, ha informat que en les últimes 24 hores s'han registrat 216 nous casos positius, per la qual cosa, la xifra total de contagis s'eleva a 403, més del doble que dissabte. La xifra més gran, 228, es concentren a València, 151 a Alacant i 25 a Castelló.

Territorialment els nous casos es distribueixen així: 18 casos a la província de Castelló, 94 a la d'Alacant i 104 a la de València. Dels 216 nous contagiats, 111 són dones i 104 homes. Hi ha també tres menors, dos a Valencià i un a Alacant.

Barceló ha anunciat també que les proves que han donat negatiu de Covid-19 són 3.255. El telèfon 900 300 555 ha atés 15.400 telefonades i la pàgina web de la Conselleria de Sanitat des d'on és possible fer-se un autotest ha rebut 1.400.000 visites.

La consellera de Sanitat ha indicat que la majoria de casos de contagi entre ahir i hui es concentra a Alacant, el que fa pensar als tècnics que "pot deure's al fet que comptem amb una major afluència de persones que vénen d'altres comunitats autònomes".

Barceló també ha deixat clar que pel que fa a l'ibuprofén, no hi ha indicacions de l'agència estatal del medicament, cap instrucció que indique que puga causar efectes i en eixe sentit "no hi ha instruccions de retirada o ús".

Respecte a l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol, Barceló ha explicat que “són mesures necessàries i responsables amb l'únic objectiu de protegir la salut de la ciutadania, contindre la propagació del virus i protegir les persones més vulnerables”.

La consellera també ha fet referència als aplaudiments des dels balcons de les cases en suport dels treballadors i treballadores del sector sanitari. “Som una societat conscient del valor de la sanitat i dels nostres professionals”, ha dit.

També et pot interessar

stats