Mor una dona després de dinar en un restaurant de València

El restaurant romandrà tancat al públic fins a esclarir les causes de la mort.

VÍDEO | Mor una dona després de dinar en un restaurant de València

La Conselleria de Sanitat investiga la mort d'una dona després de dinar en el restaurant RiFF de València, segons ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, als mitjans. El brot es va declarar el dia 17 diumenge amb tres casos d'una mateixa família a València tot i que els malalts van mostrar símptomes el dia 16 de febrer, dissabte de vesprada, amb vòmits i diarrea. Dos d'ells, pare i fill de 12 anys d'edat, van presentar una evolució bona amb recuperació. El tercer cas, una dona de 46 anys, amb vòmits profusos, va morir la matinada del dissabte al diumenge al seu domicili.

Segons la conselleria, els tres casos presentaven l'antecedent comú de consum d'aliments en un restaurant de València el dissabte dia 16 al migdia. En la investigació que s'està realitzant s'han detectat set casos més amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, probablement relacionats amb el mateix restaurant.

Inspectors de seguretat alimentària van fer el dia 18 de febrer una visita d'inspecció a l'establiment on es va servir el menjar a l'efecte d'estudiar les condicions del restaurant, el qual es trobava sense activitat en aquell moment, i no s'hi van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària. Així mateix, es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, les quals s'estan analitzant actualment.

El restaurant, tancat fins a esclarir els fets

El restaurant RiFF de València romandrà tancat al públic fins que es puguen esclarir les causes de les afeccions gàstriques que han patit diversos clients de l'establiment.

El titular del restaurant, Bernd H. Knöller, ha dit que des del primer moment ha prestat col·laboració amb la Conselleria de Sanitat per a l'esclarir els fets, que espera que siga al més prompte possible. Knöller ha assegurat que el restaurant no reobrirà les portes fins que "puga reprendre's l'activitat amb plenes garanties tant per al personal com per a tots els clients". 

Així mateix, ha dit que "de les primeres investigacions i inspeccions s'ha pogut constatar que el restaurant compleix amb totes les normes sanitàries i estan a l'espera del resultat de les proves".

"Amb independència del motiu que haja pogut provocar aquesta situació, vull traslladar el meu profund pesar pel succeït, i espere que en breu es puguen esclarir tots aquests fets", ha conclòs.

També et pot interessar

stats