Mor una dona de 90 anys a Sevilla a causa del brot de listeriosi

Ja són 118 els casos confirmats pel consum de carn ensaginada i n’hi podria haver dos més a Catalunya

Mor una dona de 90 anys a Sevilla a causa del brot de listeriosi
Mor una dona de 90 anys a Sevilla a causa del brot de listeriosi

Una dona de 90 anys afectada pel brot de listeriosis per la carn ensaginada ha mort aquest dimarts a Sevilla. La dona va ser ingressada per meningoencefalitis i va passar a pal·liatius el passat divendres, segons ha indicat la Conselleria de Salut andalusa. 

Des que s’ha iniciat l’alerta sanitària ja són 118 els casos confirmats. 

El nombre de pacients hospitalitzats és de 53, d’ells 18 són dones embarassades. Hi ha dos pacients a la Unitat de Cures Intensives. 

Dos possibles casos a Catalunya 

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut la notificació d'una sospita clínica de dues persones que podrien estar afectades per listeriosi.

Es tracta de dues persones d'una mateixa família que van rebre fa uns dies la visita d'un altre familiar procedent de Sevilla. Aquest els va portar carn ensaginada de la marca que ha provocat el brot a Andalusia i els tres la van consumir.

Uns dies després, els dos residents a Catalunya van començar a patir els primers símptomes, principalment lleus, dels quals ja estan recuperats. Quant al familiar procedent d'Andalusia, va haver d'ingressar en tornar a Sevilla en un hospital de la ciutat, on continua a hores d'ara. 

L'OCU exigeix responsabilitats a l’empresa

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha exigit responsabilitats a l'empresa sevillana que comercialitza la carn pels danys causats i ha assegurat que els consumidors tenen dret a una indemnització pels danys patits. 

Per a això, l'OCU recomana a les persones afectades que acudisquen al seu centre de salut o centre hospitalari d'urgències per a sol·licitar un informe mèdic amb el qual podran presentar la reclamació a l’empresa "com a titular o causant del mal".

També et pot interessar

stats