Mor un repartidor de Glovo en un accident de trànsit a Barcelona

La plataforma Riders per Drets convoca protestes davant de la seu de l'empresa.

La plataforma Riders per Drets convoca protestes davant de la seu de l'empresa
La plataforma Riders per Drets convoca protestes davant de la seu de l'empresa / Europa Press

Un repartidor de l'empresa Glovo de 22 anys va morir en un accident de trànsit el dissabte a la nit a Barcelona. En aquest fet també s'ha vist implicat un camió del fem. 

A través d'un comunicat, l'empresa ha lamentat el que ha ocorregut i ha assegurat que està “col·laborant estretament amb les autoritats per a determinar-ne les causes”. 

Aquest diumenge, la plataforma Riders per Drets ha convocat protestes davant de la seu de Glovo a Barcelona, on han cremat motxilles amb el logo de l'empresa. Segons ha explicat, volen denunciar les condicions precàries en què treballen i acusen Glovo de ser “responsable” de les morts.

La UGT denuncia les condicions laborals 

Per la seua part, arran de la mort del treballador, la UGT també ha denunciat les condicions laborals dels repartidors a domicili, un treball que han qualificat de “precari, sense protecció i amb greus conseqüències per a la salut”. 

Així mateix, el sindicat ha ressaltat l’“alt grau de sinistralitat” que hi ha en el sector, tenint en compte que els treballadors recorren entre 60 i 80 quilòmetres cada dia en bicicleta. Ha recordat que la UGT ha denunciat a la Direcció General de Treball les principals plataformes de repartiment per considerar que tenen un model de negoci que, segons ha dit, “es basa en una interpretació molt abusiva de la condició de treballador autònom, incompatible amb la legalitat”.

També et pot interessar