Mor un nadó de 10 mesos després de les agressions de son pare

El pare, de 20 anys, ha ingressat en presó després d'haver declarat, i la mare, de 17, està internada en un centre de menors.

Al xiquet l'han intervingut d'urgència a l'Hospital General de Castelló, però les lesions són irreversibles
Al xiquet l'han intervingut d'urgència a l'Hospital General de Castelló, però les lesions són irreversibles / À Punt NTC

Un nadó de 10 mesos ha mort a l'Hospital General de Castelló després de rebre tota classe de colps contra els barrots del bressol. Els presumptes autors de les lesions, irreversibles, són els pares del xiquet. El pare, de 20 anys, ja ha ingressat en presó després d'haver prestat declaració davant els agents i el jutge, i la mare, de 17, està internada en un centre de menors.

Segons fonts pròximes a la investigació, aquesta podria no ser la primera vegada en la qual el bebé patia lesions i s'estan recaptant proves per a esbrinar si el pare va colpejar el menut contra els barrots del bressol causant-li la mort. Els agents de la Guàrdia Civil han fet una inspecció del domicili a Almassora.

El cas s'ha destapat quan el van portar al centre de salut assegurant que havia caigut del bressol i els metges s'adonaren de la gravetat de les lesions. El nadó té un esclafament del crani però, a més, presentava ferides d'ocasions anteriors. Han sigut els pediatres de l'Hospital General els qui han donat la veu d'alarma per la gravíssima lesió.

Segons les primeres investigacions de la Guàrdia Civil de Castelló, els fets van succeir diumenge a la casa familiar, situada al carrer de Sant Pere d'Almassora, i hauria sigut el pare qui hauria colpejat amb força el xiquet contra els barrots del bressol perquè plorava. Els metges han apreciat hematomes i lesions anteriors: això prova que el menor ha sigut objecte de maltractaments des de fa mesos. Encara més, ja hi havia un expedient per possibles maltractaments anteriors.

Almassora decreta tres dies de dol

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha decretat tres dies de dol per la mort del nadó. Aquest dimecres a les 12 hores s’ha convocat un minut de silenci a la porta del consistori, on les banderes ja onegen a mitja asta.

Un home mata la filla de 4 anys a Saragossa

D'altra banda, a Saragossa la Policia Nacional ha detingut un home per l'assassinat de la filla, de 4 anys. A les 23:00 hores els agents van rebre una telefonada d'alarma i, quan arribaren al domicili, van trobar la mare en estat de xoc i la menuda, que es dessagnava per un tall al coll.

La traslladaren d'urgència a l'hospital, on ha acabat morint. Un ampli operatiu policial ha permés localitzar el pare, d'origen nigerià, poc després i ja està detingut per un delicte d'assassinat. Durant la nit els agents de la brigada científica han arreplegat proves a la vivenda. L'autòpsia de la xiqueta serà aquest matí.

També et pot interessar

stats