Mor un muntanyenc valencià en precipitar-se a Mont Perdut

L'home, de 49 anys, va caure al buit dissabte, però no van poder recuperar el cos fins a l'endemà, per clima advers

El cim de la muntanya perduda, al parc nacional d'Ordesa
El cim del Mont Perdut, al parc nacional d'Ordesa / Shutterstock

Un muntanyenc, veí de València i de 49 anys, ha mort després de precipitar-se en la vesprada de dissabte per la zona de La Escupidera de Mont Perdut, al parc nacional d'Ordesa (Osca). No van poder recuperar el cos fins diumenge a les 14 hores per les difícils condicions meteorològiques i les dificultats d'accés a la zona.

Un company de la víctima va donar l'alerta a les 17 hores al refugi de Góriz, on va informar que el muntanyenc havia caigut i desconeixia l'estat de salut en què es trobava. Especialistes del grup especial de rescat d'intervenció en muntanya de la Guàrdia Civil (GREIM) de Boltanya, la Unitat Aèria d'Osca i un metge del 061 es van dirigir en helicòpter al refugi per a aconseguir més informació, però el fort vent els va impedir aterrar i van quedar a tres hores de camí a peu del lloc de l'accident. Ja de nit i amb condicions meteorològiques molt desfavorables, l'equip va postposar la marxa fins a l'endemà, a primera hora.

En arribar comprovaren que el muntanyenc tenia lesions incompatibles a la vida. Hores després, amb condicions climatològiques més favorables, un helicòpter va traslladar el cadàver a l'Hospital Sagrado Corazón d'Osca.

La Escupidera de Mont Perdut rep aquest nom perquè durant la temporada d'hivern, i fins ben entrat l'estiu, la presència de neu i gel fan que amb un mínim descuit el fort pendent expulse els muntanyencs cap al precipici. S'estima que més de mig centenar d'escaladors han mort en aquesta espècie de tobogan, d'un dels tresmils més famosos de Pirineus.

També et pot interessar

stats