Mor un muntanyenc d’Alcoi mentre descendia el pic de Posets al Pirineu aragonés

L’home, de 69 anys, va esvarar i va patir una caiguda des de 150 metres d’altura que li va causar la mort.

Moment del rescat del muntanyenc d'Alcoi

Un muntanyenc d’Alcoi de 69 anys ha mort mentre descendia, en companyia de quatre persones, el pic de Posets, el segon més alt dels Pirineus, de 3.369 metres. L’home va esvarar i va caure des de 150 metres d’altura, des del cim, per una zona de roca molt abrupta.

Al lloc dels fets es va desplaçar un equip del Grup de Rescat i Intervenció a la Muntanya de la Guàrdia Civil d’Osca amb un helicòpter i una metgessa del 061, i van localitzar la víctima en un clevill de vora dos metres de profunditat, amb lesions mortals.

El cos de l’home el van traslladar a Benasc (Osca) i, posteriorment, a l’Hospital Provincial d’Osca, on se li farà l’autòpsia.

És la segona víctima que es cobra la muntanya a la província d’Osca aquest mes i la segona des de principi d’any, després que el passat 2 d’agost una muntanyenca catalana morira en caure des d’una altura de 70 metres a la cresta de Llosars, prop del pic d’Aneto, també a Benasc.

Aquest dissabte, la Guàrdia Civil d’Osca va fer 8 intervencions per a rescatar muntanyencs accidentats. A la Comunitat Valenciana, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló també va rescatar ahir sis persones a les muntanyes de les comarques del nord en només tres hores i en sis localitzacions diferents.

També et pot interessar

stats