Mor un home a Cantàbria per listeriosi sense haver consumit carn contaminada

La Direcció General de Salut Pública assegura que aquest cas "no guarda cap relació amb el brot de listeriosi originat a Andalusia".

Hospital Sierrallana en Torrelavega (Cantàbria)
Hospital Sierrallana en Torrelavega (Cantàbria) / Europa Press.

Un home de 62 anys, diagnosticat amb listeriosis, ha mort aquesta nit a Torrelavega (Cantàbria) sense que el cas tinga relació amb el brot originat a Andalusia, perquè no va consumir carn contaminada.

Segons la Conselleria de Sanitat càntabra, l'home va ingressar per un quadre febril i presentava múltiples patologies greus, la qual cosa "ha condicionat una evolució desfavorable del pacient". A l'hospital li van fer les pertinents anàlisis i va donar positiu en listeriosis, però la Direcció General de Salut Pública assegura que aquest cas "no guarda cap relació amb el brot de listeriosis originat a Andalusia pel consum de carn ensaginada".

La listeriosi és una malaltia infecciosa, la principal via de transmissió de la qual és l'alimentària, per contaminació d'aliments elaborats en els quals s'haguera produït alguna alteració en la producció. La Direcció General afig que, en la majoria dels casos, es tracta d'una infecció lleu.

També et pot interessar

stats