Mor el treballador en estat crític per l’explosió a la Canonja

Els bombers ja han apagat el foc a la planta petroquímica, que ha causat tres víctimes mortals.

VÍDEO | Mor el treballador en estat crític per l’explosió a la Canonja

El treballador en estat crític per la forta explosió de la planta química a la Canonja (Tarragona) de dimarts ha mort aquesta vesprada a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on estava ingressat.

És la tercera víctima per l’incident, després de confirmar-se la mort de l'encarregat de l'empresa, a qui els serveis d'emergència buscaven, amb l'ajuda de gossos ensinistrats, entre les runes del depòsit, que va quedar danyat en l'explosió. 

L'altre mort és un home de 55 anys que va perdre la vida en assolar-se un element estructural de l'habitatge en què vivia a la plaça de García Lorca, a Torreforta, un barri de Tarragona pròxim a la planta petroquímica. Una de les tapes del reactor, possiblement del que va explotar, va eixir disparada. Pesava més d'una tona i es va desplaçar vora tres quilòmetres fins que entrà per la finestra d'un edifici i va causat l'enfonsament del pis. 

Sufoquen el foc 

Els bombers ja han apagat el foc al tanc d'òxid de propilé que encara cremava des de dimarts. Ara se centren a "buidar-lo per a reduir el risc dels voltants". El cap de l'operatiu, Albert Ventosa, ha informat que preveuen retirar el producte del tanc a partir del matí del dijous.

Al depòsit hi ha 70 tones de producte, tenint en compte l'òxid de propilé i l'aigua que s'ha mesclat en refrigerar-lo per a controlar el foc.

Els sindicats dels Mossos critiquen falta de formació

Els sindicats dels Mossos d'Esquadra han criticat la falta de material i formació dels agents davant emergències químiques després d’una explosió com la de la Canonja. El portaveu de l'SPC, David Miquel, ha explicat que els agents que estaven patrullant per Tarragona no portaven màscares al cotxe i van haver d'anar directament al lloc de l'explosió.

Les empreses químiques es reuniran amb el govern català

L’Associació Empresarial Química de Tarragona, formada per trenta empreses, es reunirà amb la Generalitat de Catalunya i els agents implicats del territori per a estudiar possibles mesures de millora. A més, està organitzat una "reunió urgent" amb el govern espanyol.

Centenars de persones demanen "no mirar cap a un altre costat"

Centenars de persones s'han manifestat a Tarragona per a reivindicar que "no es pot mirar cap a un altre costat" després de l'explosió.

Els manifestants s'han mostrat enutjats per la "falta de comunicació i coordinació" que hi va haver després de l'accident.

També et pot interessar

stats