Mor Ricardo Císcar, president i fundador del grup Dacsa

Impulsà la Denominació d'Origen Arròs de València i va rebre la Distinció a la trajectòria empresarial en 2018

Ricardo Císcar, president de Dacsa, ha mort als 93 anys
Ricardo Císcar, president de Dacsa, ha mort als 93 anys / Dacsa

El president i fundador del grup Dacsa, Ricardo Císcar Martínez, ha mort aquesta passada nit als 93 anys. Nascut a Almàssera en 1929, va fundar en 1968 l'empresa Maicerías Españolas, dedicada a la producció de sémoles de dacsa per a la indústria cervesera. En 1982 la companyia entra en el sector de l'arròs amb la creació de la marca Arròs Dacsa. Actualment, és una multinacional que ocupa més de 500 persones en cinc països.

La companyia va fundar l'any 2000, al costat d'altres empreses del sector, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Arròs de València, amb l'objectiu de generar valor afegit a l'arròs cultivat a l'Albufera. En 2011 es converteix en la primera marca d'arròs a obtindre la certificació de la marca Parcs Naturals.

Císcar va ser guardonat en la Nit de l'Economia Valenciana en 2018 amb la Distinció a la trajectòria empresarial. Araceli, Ricardo i Bárbara, els fills, han destacat el llegat que deixa “en el respecte per la seua terra, el valor de la família, la cultura de l'arròs i un projecte en el qual ens ha reunit moltíssimes persones, que compartim el seu afany per oferir sempre el millor producte en el moment en el qual la societat el demanda”.

Després de conéixer la seua defunció, el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, l’ha recordat com a “exemple d'empresari valencià” per ser “un home bo, treballador i generós”. Per part seua, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha manifestat també les seues condolences i ha transmés el “reconeixement per la seua dedicació al sector empresarial i a la indústria agroalimentària valenciana”.

També et pot interessar

stats