Mor el pilot de l'avió de l'exèrcit que s'ha estavellat a La Manga

L'alcalde de San Javier confirma que han aparegut restes humanes a la platja, que podrien ser de la víctima.

VÍDEO | Mor el pilot de l\'avió de l\'exèrcit que s\'ha estavellat a La Manga

Un avió d'entrenament de l'Acadèmia General de l'Aire (AGA), pertanyent a l'Exèrcit de l'Aire, ha caigut aquest matí al mar Mediterrani, enfront de La Manga del Mar Menor, a Múrcia. L'avió anava tripulat només per un instructor, el comandant Francisco Marín Núñez. D'acord amb la informació facilitada pel Ministeri de Defensa, l'home ha mort en l'accident. És el segon accident aeri registrat a Espanya en menys de 24 hores.

L'alcalde de San Javier, José Miguel Luengo, ha confirmat que han aparegut algunes restes humanes a la platja de La Manga del Mar Menor que podrien ser del pilot de l'avió, tot i que avisa que ha de ser el forense qui ho confirme. Segons ha dit Luengo, "sembla evident que ha mort i que el cadàver ha quedat atrapat en l'avió". 

Encara que, al principi, el Ministeri de Defensa ha confirmat que el pilot havia pogut saltar abans que l'avió s'estavellara contra el mar, podria resultar que no va saltar abans de l'impacte. El militar pertanyia a l'Acadèmia General de l'Aire i s'ha precipitat a l'aigua per circumstàncies que de moment es desconeixen.

L'aparell és model d'avió C-10, tipus caça, que fabrica l'empresa nacional CASA, denominat militarment E-25, que està dedicat a l'ensenyament bàsic avançat de l'Acadèmia General de l'Aire i que sol utilitzar la patrulla Àguila.

En les tasques de recerca  participen embarcacions i un helicòpter de la Direcció General d'Emergències de Múrcia, Salvament Marítim, Creu Roja i la Guàrdia Civil. Tres platges de la zona del lloc on ha ocorregut l'accident de l'avió han sigut tancades al bany per precaució.

També et pot interessar

stats