Mor una persona sense llar a València, probablement a causa del fred

Les baixes temperatures anit a la ciutat, amb mínimes que han arribat a 9 graus, podrien ser la causa del decés

Brussel·les certificarà els sensesostre perquè puguen continuar al carrer amb el toc de queda
Imatge d'àrxiu d'una persona sense llar / À Punt NTC

La baixada de les temperatures anit a la ciutat de València, on en alguns punts han arribat a 9 graus de temperatura mínima, s’ha cobrat la primera víctima mortal de la tardor.

Segons ha comunicat l’associació Apostolat de la Divina Misericòrdia de València, un home sense llar de 57 anys va morir anit als carrers de la ciutat, i la hipòtesi més probable és que fora a causa del fred.

L'associació ha assenyalat que era una persona "relativament jove que vivia al carrer i que no semblava que tinguera cap malaltia o patologia prèvia". De fet, han destacat que fa tan sols una setmana la víctima havia participat en la Jornada Mundial del Pobre que havien organitzat.

"No és la primera vegada que la nostra associació reclama una solució per a aquestes morts. Al febrer, altres dos sensesostre també van morir al carrer", han declarat. Per això insten les autoritats a prendre mesures i a obrir immediatament els albergs perquè les persones que viuen al carrer puguen refugiar-se del fred a la nit. "No podem esperar més", han afegit.

Segons l'últim informe de l'Institut Nacional d'Estadística, a la Comunitat Valenciana hi ha 4.146 persones sense llar. Això suposa un increment del 24,5% d'aquest fenomen en l'última dècada.

També et pot interessar

stats