Mor el perruquer Lluís Llongueras als 87 anys

Fill d’un modista, es va iniciar en la perruqueria de manera quasi autodidàctica

Imatge d'arxiu del perruquer Lluís Llongueras
Imatge d'arxiu del perruquer Lluís Llongueras / Efe

El perruquer Lluís Llongueras s'ha mort aquest dilluns a Barcelona als 87 anys a causa d'un càncer de gola, tal com han confirmat fonts pròximes a la família.

Conegut com el Dalí de la perruqueria, Llongueras va nàixer a Esparreguera (Barcelona) el 24 de maig del 1936. Era fill d'un modista, es va iniciar en la perruqueria de manera quasi autodidàctica i sent molt jove va desenvolupar un nou concepte de bellesa.

El 1958 es va establir amb un negoci propi a Barcelona, des d'on es va expandir a diverses ciutats del món cinc anys després, difonent fotografies de les seues creacions a través de les principals revistes de moda del món. El 1963 va aparéixer per primera vegada en Televisió Espanyola. 

En la dècada dels 70 va obrir el seu primer centre de l'Institut Internacional Llongueras, el 1974 va inaugurar el primer saló internacional a París, i el 1977 va rebre el títol de Mestre Internacional.

El 1990 va rebre l'International Legend Award a Nova York, concedit per Art & Fashion Group, en reconeixement a la seua carrera i trajectòria, el mateix any en què va organitzar les primeres Jornades Llongueras de Perruqueria i Imatge a París.

Ha escrit diversos llibres professionals i una biografia de Salvador Dalí, Tot Dalí, amb qui va col·laborar en el disseny d'una perruca gegant. El 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2008 la Medalla President Macià.

També et pot interessar

stats