Mor ofegat un home de 82 anys a Teulada

L'han tret inconscient de l'aigua a la platja de l'Ampolla.

La platja de l'Ampolla de Teulada, a la Marina Alta
La platja de l'Ampolla de Teulada, a la Marina Alta / Turisme de Teulada-Moraira

Un home de 82 anys ha mort ofegat aquest dimecres a la platja de l'Ampolla de Teulada. L'avís l'ha rebut el Centre d'Informació i Coordinació d'Emergències al voltant de les 13 hores. Demanaven assistència per a un banyista que havien tret de l'aigua inconscient. La unitat de Suport Vital Bàsic traslladada al lloc dels fets li ha realitzat les maniobres de reanimació cardiopulmonar, però no hi ha hagut resposta.

Amb aquesta són tretze les morts per ofegament registrades a la Comunitat Valenciana des que ha començat l’estiu, després que aquesta setmana perdera la vida una dona de 83 anys en una piscina d’Estivella, al Camp de Morvedre. El cap de setmana també dues xiquetes, de 3 i 11 anys, han ingressat a l’Hospital La Fe amb símptomes d’ofegament, després que els socorristes les rescataren a dues piscines de Domeño (Serrans) i d’Aldaia (Horta), respectivament. 

L’any passat a la Comunitat Valenciana 37 persones van morir ofegades en platges o piscines, 120 a tot Espanya. Segons dades de la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, entre el 2015 i el 2018, en van ser 1.700,  xifres que la federació mateix qualifica de “dramàtiques". La prevenció és la millor eina per a evitar els ofegaments. 

També et pot interessar

stats