Mor ofegat un banyista a la platja del Carabassí d’Elx

A més, dos homes i una dona amb símptomes de semiofegament han necessitat assistència mèdica al Campello i Sant Joan

Dos morts per ofegament en espais aquàtics valencians en el primer trimestre de 2020
Imatge d'arxiu d'una platja / À Punt NTC
13 de juliol 2022 - 19:30

Un home ha mort ofegat aquest dimecres a la platja del Carabassí d’Elx, segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). Així mateix, dos homes i una dona amb símptomes de semiofegament han necessitat assistència mèdica al Campello i Sant Joan.

A les 13:30 hores, s’ha sol·licitat la intervenció del CICU per a assistir un banyista que havien tret inconscient de l’aigua, a la platja del Carabassí d’Elx. Els membres de salvament de la platja han iniciat la reanimació cardiopulmonar bàsica, mentre una unitat del SAMU i una unitat d'SVA d’infermeria es desplaçaven al lloc dels fets.

Malauradament, a pesar que els servicis mèdics han realitzat la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques de recuperació, el banyista, d’uns 45 anys, ha mort. La futura autòpsia judicial determinarà les causes de l’ofegament.

Aquest mateix matí, a les 12:10 hores, s’avisava al CICU que havien tret una dona inconscient de la piscina d’un hotel de Sant Joan. El socorrista de la piscina ha iniciat el massatge cardíac i el CICU ha mobilitzat una unitat del SAMU i una unitat d'SVB. En aquest cas la banyista sí que ha recuperat les constants vitals, moment en el qual ha sigut traslladada a l’Hospital de Sant Joan.

Un poc més tard, a les 12:40 hores, entrava altre avís que alertava d’un home d’uns 65 anys que presentava dificultats respiratòries a la platja Mutxavista del Campello. A més de ser atés pel personal de socorrisme de la platja, l’home ha rebut l’assistència inicial de dos metges que es trobaven al lloc de l’incident. Finalment, el CICU ha mobilitzat una unitat d'SVB, que ha assistit i evacuat el banyista a l’Hospital de Sant Joan, amb símptomes d’ofegament.

A la vesprada, a les 16:30 aproximadament, el CICU ha rebut altra alerta que informava d’un altre home amb dificultats per a respirar; aquest havia sigut tret de la piscina d’una urbanització del Campello. Fins allà s’han desplaçat una unitat de SVB i una unitat del SAMU, que ha atés el banyista. Després, ha sigut traslladat a l’Hospital de Sant Joan amb símptomes d’ofegament.

També et pot interessar

stats