Mor ofegada una dona de 83 anys a la platja de Sant Antoni, a Cullera

La Comunitat Valenciana va registrar al juliol la majoria d'ofegaments en espais aquàtics, amb setze defuncions.

Mor ofegada una dona de 83 anys a la platja de Sant Antoni, a Cullera
Mor ofegada una dona de 83 anys a la platja de Sant Antoni, a Cullera

Una dona de 83 anys ha mort ofegada aquest divendres a Cullera, a la Ribera Baixa. Els fets han ocorregut poc abans del migdia a la platja de Sant Antoni. Fins allí s'ha desplaçat una unitat del SAMU que li ha realitzat les maniobres de reanimació cardiopulmonar sense obtindre'n resposta. 

La Comunitat Valenciana va registrar durant el mes de juliol passat la majoria d'ofegaments en espais aquàtics amb fins a 16 defuncions, del total de 94 a Espanya. Aquestes xifres situen el juliol de 2019 com el mes en què més morts s'han registrat dels dos últims anys, a només una víctima per a igualar la pitjor dada dels últims 15 anys. Així es desprén de les dades provisionals de l'Informe Nacional d'Ofegaments de la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

Entre l'1 de gener i el 31 de juliol han perdut la vida en espais aquàtics espanyols 232 persones, quasi un 25% més que en el mateix període de l'any anterior. L'augment de morts al juliol de 2019 respecte al de 2018 ha sigut de quasi el 57%. 

La majoria, en espais sense vigilància

Més de la meitat de les morts per ofegament al juliol, 49 de les 94 persones totals (52,13%), i set de cada deu casos es van donar en espais aquàtics sense vigilància, bé perquè no estava acordada per a la instal·lació o perquè les morts van tindre lloc fora de l'horari de cobertura. La meitat de les defuncions (54%) van ocórrer en platges.

També et pot interessar

stats