Mor l’exintendent del Palau de les Arts, Helga Schmidt

Va atraure fins a l’òpera grans figures internacionals i va ser destituïda el 2005 per una suposada malversació de fons.

VÍDEO | Mor l’exintendent del Palau de les Arts, Helga Schmidt

Helga Schmidt, la primera intendent del Palau de Les Arts de València i màxima responsable de l'òpera valenciana durant quinze anys, ha mort als 78 anys. Darrere deixa una gestió de l'espai cultural que va estar marcada per les llums i les ombres. 

D’una banda, l’austríaca va portar fins a la capital reconegudes figures internacionals, com ara Zubin Mehta i Lorin Maazel, a més d’algunes grans produccions internacionals. Així mateix va posar en marxa l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el Centre de Perfeccionament Plácido Domingo. 

Helga Schmidt va ocupar el càrrec des de l’any 2000 fins al gener de 2015, quan va ser destituïda pel conegut cas Palau. Se li atribuïa una presumpta malversació de fons, més de 600.000 euros, de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia. 

De fet, estava previst que l’exintendent declarara el pròxim novembre al jutjat de València que porta el cas, després que la seua declaració s’ajornara el passat gener per problemes de salut. 

Helga Schmidt va morir el passat 25 de setembre a sa casa, al Piemont italià, després d'una llarga malaltia, segons han confirmat des de l'entorn familiar. 

També et pot interessar

stats