Mor l'actor Sean Connery als 90 anys

À Punt emet aquest diumenge a les 16:00 hores 'La casa Rússia' en homenatge a l'actor.

L’actor és sobretot conegut per haver donat vida a James Bond

L'actor escocés Sean Connery, conegut sobretot per les seues interpretacions de James Bond, ha mort als 90 anys, segons n’ha informat aquest dissabte la família a la BBC.

El seu únic fill i també actor, Jason Connery, ha declarat que son pare estava malament des de fa un temps i que va morir anit acompanyat per la seua família a les Bahames.

El mític actor escocés va guanyar un Òscar el 1988 pel seu paper en Els intocables d'Eliot Ness. També va ser reconegut amb dos premis Bafta i tres Globus d'Or, per les seues interpretacions en pel·lícules com La caça de l’Octubre Rojo, Indiana Jones, L’última croada o La Roca.

Connery, nascut a Edimburg el 1930, va interpretar fins a sis vegades l’agent secret més famós de la història, entre els anys 60 i 70. Aquest paper el va convertir en un dels homes més desitjats del món i en una de les grans icones de la masculinitat del segle XX.

Ara per ara, es desconeix si la seua mort està relacionada amb la Covid-19.

Molt implicat en la causa independentista escocesa, Connery va aprofitar moments com la cerimònia en què la reina Isabel el va anomenar cavaller, i a la qual va acudir amb el tradicional kilt, per a reivindicar els seus orígens.

La ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, del Partit Nacionalista Escocés, ha dit en un missatge en Twitter que se sent “desconsolada per la mort d’un dels fills més estimats de la nostra nació”.

À Punt emet aquest diumenge a les 16:00 hores 'La casa Rússia' en homenatge a l'actor.

També et pot interessar

stats