Mor l'activista feminista i fotògrafa valenciana Concha Martínez

Martínez va rebre el passat mes d’abril el premi Dones Progressistes “per fer de les seues fotos i cròniques un testimoni viu de la lluita feminista”

Concha Martínez en una imatge recent
Concha Martínez en una imatge recent / Cándida Barroso

L’activista feminista valenciana, fotògrafa i creadora de la web Agenda Feminista, Concha Martínez, ha mort als cinquanta-set anys a conseqüència d’un càncer.

El passat 7 d’abril, Martínez va rebre de mans de la professora de Sociologia de la Universitat de València, Marcela Jabazz un dels premis que atorga l’Associació Dones Progressistes en un acte celebrat a l’Ateneu de València i al qual no va poder assistir. 

El guardó se li atorgava per fer de les seues fotos i cròniques un testimoni viu de la lluita feminista i visibilitza el protagonisme de les dones. 

L’última de les seues exposicions fotogràfiques portava per títol "Màrgens, dones, mirades, un recorregut visual per testimonis de resistència".

Des que s’ha conegut la notícia de la seua defunció, el seu mur de Facebook s’ha omplit de missatges de condolença de nombroses dones per a les quals Martínez era un exemple de lluita i resistència. 

L’activista va ser regidora de l’Ajuntament de Benetússer per Guanyem Benetússer del 2015 al 2019. Serà en la parròquia d’aquesta població de l’Horta on serà acomiadada aquest diumenge, com han informat des de la Coordinadora Feminista de València.

 

També et pot interessar

stats