Mor Kairo, el mascle de beluga de més de 60 anys de l'Oceanogràfic

L'animal va arribar fa 20 anys procedent de l'aquari de Mar del Plata de l'Argentina

Kairo, el mascle de beluga de l'Oceanogràfic de València / Oceanogràfic

L'Oceanogràfic de València ha lamentat aquesta matinada la defunció de Kairo, mascle de beluga de més de 60 anys que vivia al complex de les Arts i les Ciències i que va arribar fa 20 anys procedent de l'aquari de Mar del Plata, a l'Argentina.

Kairo, pare de Kylu, ha gaudit durant aquests anys de molt bona salut i de les màximes cures i qualitat de vida fins a l'últim dia, encara que recentment havia mostrat alguns símptomes ja propis d'un exemplar d'edat tan avançada, ressalta l'Oceanogràfic.

En aquest temps, l'equip de professionals s'ha bolcat en la salut i benestar de Kairo, ha dut a terme tots els procediments veterinaris i ha executat les proves mèdiques pertinents per a conéixer i monitorar a fons el seu estat de salut.

Durant aquest dimarts es durà a terme la necròpsia a la Universitat CEU - Cardenal Herrera, que permetrà saber amb més detall les causes de la mort.

Des de l'aquari destaquen que l'existència de Kairo ha suposat un regal per als milions de persones que visiten l'Oceanogràfic, ja que han pogut contemplar de prop una espècie tan emblemàtica i majestuosa que habita a l'Àrtic, a més de descobrir la problemàtica que pateix.

Paral·lelament, investigadors, estudiants i veterinaris internacionals han pogut realitzar programes d'investigació i conservació que d'una altra manera no es podrien haver executat en mar oberta.

També et pot interessar

stats