Mor Juan Romero, últim supervivent espanyol de Mauthausen

El govern espanyol el va homenatjar a l'agost a la localitat francesa Aÿ-Champagne.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, junt amb Juan Romero
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, junt amb Juan Romero / @carmencalvo_

Juan Romero, últim supervivent del camp de concentració de Mauthausen (Àustria), ha mort als 101 anys a França. Ho ha anunciat la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo a través de Twitter.

"No fa molts dies vaig tindre l'immens honor de reconéixer en nom del Govern d'Espanya Juan Romero, compatriota exiliat a França després de passar pels camps de concentració nazis. Hui lamente la seua mort, desitjant que descanse amb la pau per la qual sempre va lluitar", ha escrit la vicepresidenta.

A l'agost, Calvo va visitar la localitat francesa d'Aÿ-Champagne per a participar en un homenatge a Romero, nascut a Córdova. Li va entregar una declaració de reparació i reconeixement personal, que acredita la seua trajectòria en la lluita contra el franquisme i el feixisme.

El president Pedro Sánchez també ha recordat la figura de Romero: "El meu record per a un heroi del nostre país que va lluitar contra el feixisme, per les llibertats i en defensa de la democràcia", ha escrit a Twitter.

També et pot interessar

stats